Запрошуємо розробників корисного устаткування до співпраці

Бізнес-план “виробництво сухариків соломкою”

Для виробництва сухариків соломкою в поліпропіленовому упакуванні можна використовувати наступне устаткування:

  1. Машина для різки хліба на соломку 80 кг/годину 1450$
  2. Машина обжарки сипучих 25 кг/годину (по сухариках) 720$
  3. Дражировочна машина 80 кг/годину 650$
  4. Пакувальний напівавтомат 500 уп. по 50 гр. у годину 1100$

Разом мінімальна вартість лінії продуктивністю 20 кг/годину або близько 330 упакувань у годину по 50 грам — 3920$

Крім цього устаткування необхідні ємності, картонні, пластикові чи дерев’яні коробки для проміжного збереження і сушіння сухариків і інший допоміжний інструмент (совки, ложки, ваги&hellіp;) Практично цей інструмент доступний у кожній чи їдальні пекарні, тому тут ми його не будемо враховуватися

За допомогою вищевказаного устаткування можна робити 2640 упакувань по 50 гр. сухариків у зміну або 160 кг сухариків. Для виробництва 160 кг сухариків необхідно:

  • 320 кг хліба щільного, типу “Дарницького”, сьогодні це на суму 400 грн.
  • 1,6 кг спецій на суму 160 грн.
  • 8 кг плівки поліпропіленової металізованої з малюнком, це на суму 240 грн.
  • 25 квт електроенергії на суму 10 грн.
  • 25% газу від 50-літрового стандартного газового балона на суму 10 грн. (при електричному нагрівачі ці витрати збільшуються в 5 раз!)
  • Робота 2-х операторів, зар. плата 60 грн. на двох
  • Оренда приміщення 30 м² — 40 грн/день (ціна окраїни Києва, в Олександрії на порядок дешевше)

Разом витрати в день — 920 грн.

Допустимо налагоджена оптовий продаж по 0,5 грн/упакування

Тоді 2640уп.&tіmes;0,5грн=1320грн. Щоденний прибуток — 1320-920=400 грн чи 75$

Віднімемо 10% на непередбачені витрати і втрати. Одержуємо — 67$ щоденного прибутку

Для відновлення 3920$ необхідно 3920/67=59 днів

У пропонованій нами дешевої лінії є свої особливості (недоліки):

Продуктивність хлібо-соломкорізки і дражировки в три-чотири разів вище інших одиниць устаткування. До цього устаткування можна при бажанні докупити два пакувальних напівавтомати і дві печі для обжарки сухариків (чи три) — це підвищить продуктивність лінії в три-чотири разів. Так само обертова дешева піч вимагає попередньої просушки сухариків після порізки на хлібо-соломкорізці. Після порізки хліба соломка відстоюється (сушиться) дві доби в картонних чи дерев’яних шухлядах перед обжаркой в обертовій печі. Це необхідно для запобігання дроблення соломки при обертанні. Для усунення цієї операції можна використовувати печі обжарки без обертових елементів — наприклад звичайні столові печі, недолік яких — дорожнеча і велике споживання електроенергії.

Лінія по виробництву сухариків соломкою

Популярні рецепти сухариків до пива

Мой блог находят по следующим фразам

Відповіді на запитання