Бізнес-план “виробництво сухариків соломкою”
Для виробництва сухариків соломкою в поліпропіленовому упакуванні можна використовувати наступне устаткування:
- Машина для різки хліба на соломку 80 кг/годину 1450$
- Машина обжарки сипучих 25 кг/годину (по сухариках) 720$
- Дражировочна машина 80 кг/годину 650$
- Пакувальний напівавтомат 500 уп. по 50 гр. у годину 1100$
Разом мінімальна вартість лінії продуктивністю 20 кг/годину або близько 330 упакувань у годину по 50 грам — 3920$
Крім цього устаткування необхідні ємності, картонні, пластикові чи дерев’яні коробки для проміжного збереження і сушіння сухариків і інший допоміжний інструмент (совки, ложки, ваги&hellіp;) Практично цей інструмент доступний у кожній чи їдальні пекарні, тому тут ми його не будемо враховуватися
За допомогою вищевказаного устаткування можна робити 2640 упакувань по 50 гр. сухариків у зміну або 160 кг сухариків. Для виробництва 160 кг сухариків необхідно:
- 320 кг хліба щільного, типу “Дарницького”, сьогодні це на суму 400 грн.
- 1,6 кг спецій на суму 160 грн.
- 8 кг плівки поліпропіленової металізованої з малюнком, це на суму 240 грн.
- 25 квт електроенергії на суму 10 грн.
- 25% газу від 50-літрового стандартного газового балона на суму 10 грн. (при електричному нагрівачі ці витрати збільшуються в 5 раз!)
- Робота 2-х операторів, зар. плата 60 грн. на двох
- Оренда приміщення 30 м² — 40 грн/день (ціна окраїни Києва, в Олександрії на порядок дешевше)
Разом витрати в день — 920 грн.
Допустимо налагоджена оптовий продаж по 0,5 грн/упакування
Тоді 2640уп.&tіmes;0,5грн=1320грн. Щоденний прибуток — 1320-920=400 грн чи 75$
Віднімемо 10% на непередбачені витрати і втрати. Одержуємо — 67$ щоденного прибутку
Для відновлення 3920$ необхідно 3920/67=59 днів
У пропонованій нами дешевої лінії є свої особливості (недоліки):
Продуктивність хлібо-соломкорізки і дражировки в три-чотири разів вище інших одиниць устаткування. До цього устаткування можна при бажанні докупити два пакувальних напівавтомати і дві печі для обжарки сухариків (чи три) — це підвищить продуктивність лінії в три-чотири разів. Так само обертова дешева піч вимагає попередньої просушки сухариків після порізки на хлібо-соломкорізці. Після порізки хліба соломка відстоюється (сушиться) дві доби в картонних чи дерев’яних шухлядах перед обжаркой в обертовій печі. Це необхідно для запобігання дроблення соломки при обертанні. Для усунення цієї операції можна використовувати печі обжарки без обертових елементів — наприклад звичайні столові печі, недолік яких — дорожнеча і велике споживання електроенергії.
Лінія по виробництву сухариків соломкою
Популярні рецепти сухариків до пива
Мой блог находят по следующим фразам
- виробництво шлакоблоків
- вирощуваня шампінйонів
- виробництво шлакоблоків
- печерици
- выращивание печерици
- виробництво брикетів з тирси